סיבות לאכול שיבולת שועל לירידה במשקל.
ערך גליקמי נמוך
הערך הגליקמי הנמוך של שיבולת השועל תורם לשריפת שומנים ע”י ניתוב יעיל של האנרגיות ושיפור תפקודן של חומצות האמינו הנמצאות בחלבון
שיבולת שועל מכיל ויטמינים, מינרלים, אבץ, מגנזיום וברזל – אלו הם מרכיבים אשר חשובים ביותר לייצור המוגלובין בתאי הדם האדומים (תפקידו העיקרי הוא נשיאת חמצן אל תאי הגוף במערכת הדם).
המחשבה שמסת שריר נבנית רק ע”י חלבון היא מיתוס נפוץ בקרב מתאמנים, רובם לא יודעים שחלבון אומנם חשוב, אך הגוף דורש גם פחמימות ושומנים בריאים על מנת לתפקד כראוי – אשר נמצאים בשפע בשיבולת שועל (קוואקר).
הפחמימות אשר נמצאות בשיבולת שועל מסייעות לרסן את התאבון ומונעות הצטברות של שומנים ורעלים.
במקביל הכולסטרול מפחית את החומצה הלינואלית ועוזר להורדת רמת הטריגליצרידים (שומנים בדם – צורת אחסון האנרגיה העיקרית בגוף).
רמות גבוהות של שומנים בדם קשור באופן ישיר למשקל עודף ולהשמנת יתר (ואף לסכרת).
שיבולת שועל מסייעת בהפחתת כולסטרול ע”י ניקוי השומנים בדפנות העורקים ומונע טרשת עורקים ע”י הגדלת ייצור תחמוצת החנקן, משפר את זרימת הדם על ידי הרחבת כלי הדם, קידום הגדלת החיידקים הטובים למערכת העיכול ולאחר כל ארוחה ישנה תחושת שובע לכמה שעות.
המלצות:
מומלץ להכניס לתפריט בין 40-50 גרם של שיבולת שועל (חצי כוס), סקופ תשלובת חלבון, חלב שקדים/סויה/קוקוס, בננה/תותים/חמוציות ופירות יער – ביחד יוצאת ארוחה מזינה, משביעה, ועשירה בנוגדי חמצון.
להישאר בצד המואר של החיים
אילן אזולאי, מנכ”ל פאוור ספורט.