
תזונה נכונה היא חלק משמעותי לאורח חיים בריא, מתאמנים אשר על השרירים שלהם מופעל עומס גדול זקוקים לחומרי בניין מסויימים על מנת לגדול ולשקם בצורה יעילה את אותם השרירים, עם כמות מספקת ואף לתזמון של כל ארוחה יש חשיבות רבה.
אחת הדרכים הקלות והיעילות לשיקום ולהצריכת חלבון איכותי עם הרכב שלם היא בעזרת חטיפי חלבון (בעיקר מומלץ לאחר אימון), וכמובן שכדאי לבחור את החטיף הנכון – שיהיה גם טעים וגם בריא.
חטיפי חלבון איכותיים לרוב יכילו פחות סוכר (להבדיל מחטיפי אנרגיה/ספורט אשר אינם מוגדרים כחטיפי חלבון ומלאים בסוכרים *אנרגיות*). שוק חטיפי החלבון הינו עצום ומכיל חברות רבות המייצרות חטיפי חלבון בטעמים ובאיכויות שונות.
איך מבדילים איזה חטיף חלבון הוא טוב?
כיצד לבחור חטיף חלבונים? לפני כן בואו נעמיק ונבין מהם חטיפי חלבון איכותיים בעזרת חמישה נקודות מפתח לזכור;
אכילת חטיפי חלבון בונה את השריר שלך.
ככל שאנו מזדקנים הגוף מאבד מסת שריר וכוח אלא אנו עושים משהו בנידון ומתאתגרים את הגוף להיבנות מחדש כנגד מאמץ. המונח הטכני לאובדן שרירים הקשור לגיל זה הוא סרקופניה. עם זאת, מחקרים רבים הראו כי הגדלת צריכת החלבון בנוסף לאימון ההתנגדות יכולה לסייע לך לשמר את השריר.
מחקר אחד בנושא תזונה בפועל קליני מציע שתוספי חלבון, כמו חטיפי חלבון, מועילים במניעת סרקופניה ובפרט חלבון מי גבינה הוא המומלץ ביותר, מכיוון שהוא מגביר את סינתזת חלבון השריר יותר מאשר חלבון קזאין או סויה.
לשמירה על השרירים עם הגיל יש יתרונות נוספים, מלבד שמירה על המשקל, כמו חילוף חומרים גבוה יותר, שליטה טובה יותר בסוכר בדם, יכולת פעילות מוגברת, מניעת ושיפור זמן תגובה בנפילות, פחות דלקות ובריאות לב טובה יותר.

אכילת חטיפי חלבון עתירי קלוריות עלול להעלות אותנו במשקל.
חטיפי חלבונים רבים הם עתירי קלוריות, שווים או אפילו יותר מממתקים מסויימים. אם המטרה היא לעלות במשקל, הגיוני לצרוך חטיף חלבון מכיוון שהוא צפוף בקלוריות, אבל זה יעבוד כנגדך אם המטרה היא לרזות.
אכילת חטיפי חלבון עלול לגרום לרעב מוגבר.
בעוד שחטיפי חלבון רבים נמנעים מתוספת סוכרים, חלקם מכילים את הסוג הגרוע ביותר של סוכר – סירופ תירס עתיר פרוקטוז לדוגמא יעיל מאוד בגרימת השמנה מאשר סוכר רגיל ולמעשה מגביר את התיאבון.
כמה מחטיפי התזונה האלה הם ממתקים במסווה, ולכן מומלץ בחום לבדוק מה הוא מקור האנרגיה בחטיף ומה הסוג של הסוכר אותו נצרוך לפני כן.
אכילת חטיפי חלבון עשוי לתרום ואף לגרום להפרעות מטבוליות.
אכילת יותר מדי מזונות עתירי סוכרים עלולה לתרום לאינספור מחלות מטבוליות הכוללות השמנת יתר, סוכרת מסוג 2 ומחלות לב, על פי המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (CDC). וחלק מהמקורות המובילים כוללים חטיפים מתוקים כמו, עוגיות, עוגות, מאפים וחטיפי חלבון.
לסיכום –

אל תתבלבלו מהמילים “חלבון” על האריזה או מגרפיקה מושכת; יש לבדוק את הסימון התזונתי ועובדות התזונה שרשומים מאחור.
חטיפי חלבון יכולים להיות ידועים או מוכרים יותר, אך יש חטיפים שעל מנת להפוך אותם לטעימים יותר יש העמסת סוכרים נוספים ומיותרים. למעשה, חטיפים מסויימים עלולים להכיל מעל 20 גרם סוכר – ככלל, סך הסוכרים בחטיף חלבון בריא לא אמורים לעלות על גרם לכל גרם חלבון.