המגוון של אבקות חלבון בשוק הוא עצום, בין אם ממקור של מי גבינה, או מקור צמחי אחר. היום נהוג אצל מתאמנים רבים לחשוב כי חלבון מי גבינה הוא סוג החלבון הטוב ביותר לצריכה לאחר אימון. אך זוהי מחשבה מטעה ומוטעית.
אומנם, חלבון מי גבינה הוא חומר גלם מעולה לבניית מסת שריר הנספג בצורה מהירה בגוף. אך, נכון להיום עדיין אין ממצאים חד משמעיים לגביי יתרון כלשהו של אבקת מי חלבון על פני אבקות חלבון ממקור שונה. מה שכן ברור הוא שצריכת חלבון מוגברת לאחר האימון מזרזת את תהליך ההתאוששות ומונעת את דילול השריר.
למעשה, רצוי לצרוך תערובת של חלבונים המורכבת מסוגים שונים של חלבונים, לדוגמא:
כיצד מייצרים חלבון ממי גבינה?
בעבר, לא היה למי הגבינה שימוש ומפעלים לייצור חלב היו זורקים כמויות אדירות של מי גבינה בסיום התהליך של ייצור הגבינה.
כיום, אנו מודעים יותר ליתרונות התזונתיים של צריכת מי גבינה ולערך התזונתי הרב שיש לחלבון מי גבינה.
חלבון מי גבינה נחשב לחלבון איכותי בגלל הערכים המצוינים של הרכב חומצות אמינו שמצויים בו.
מאפיינים תזונתיים אלה הם שהפכו את מי הגבינה למוצר פופולרי הנצרך ע”י אנשים רבים ברחבי העולם. עם זאת, כדאי לזכור שתוסף חלבון איכותי איננו מהווה תחליף למגוון החלבונים שמגיעים מהמזון הרגיל שנמצא על שולחננו.
הפופולריות של חלבון מי גבינה היא כל כך גדולה שכיום קיים מחסור עצום בחומר הגלם בעולם.
מחסור זה מביא לעליה מהירה במחיר חלבון מי הגבינה.
בייצור אבקת חלבון מי גבינה משתמשים במספר תהליכי סינון בכדי להסיר מרכיבים כמו: שומנים, פחמימות ולקטוז, כך יוצרים אבקה שהיא נטולת סוכרים, שומנים ולקטוז.
מה זה חלבון מי גבינה ומה זה חלבון קזאין?
שני סוגים עיקריים של חלבון חלב שאותו אנו מפיקים מחלב הפרה, חלבון מי גבינה וחלבון קזאין.
הקזאין מהווה את מרבית החלבון – כ -80% ואילו 20% הנותרים שנמצאים בנוזל החלב הוא חלבון מי גבינה.
תחשבו כאשר אתם פותחים יוגורט שמכיל בחלקו העליון נוזל, נוזל זה הוא מי גבינה וכל יתר היוגורט מכיל חלבון מסוג קזאין.
למה חלבון כל כך חשוב?
דעה רווחת בעולם התזונה היא שרצוי לצרוך בין 0.8 גרם ל-1.7 גרם חלבון על כל ק”ג משקל גוף בשביל ההתאוששות של השרירים, בניית השרירים וחיזוק המערכת החיסונית.
צריכת חלבון מי גבינה מומלצת מכיוון שהוא בין החלבונים שנספגים בצורה המהירה ביותר בגוף והוא אחד המקורות העשירים ביותר של חומצות אמינו מסועפות. אשר מסייעות במניעת דילול מסת השריר, מזרזות את התאוששות השרירים בתקופות אימונים קשים ומסייעות לבניית מסת השריר.
אולי גם יעניין אותך -> כמה חלבון צריך לאכול ביום?
איזה חלבון מומלץ לצרוך?
מומלץ לצרוך חלבון מכמה מקורות שונים – מקורות טובים לחלבונים הם:
חלבון מבשר ודגים: יש כ-25 גרם חלבון בכל 100 גרם עוף/ דג/ בשר מבושלים.
בשר בקר הוא גם מקור מצוין לאבץ, לברזל ולוויטמין B12.
חלב, גבינה ויוגורט: גם מאכלים המיוצרים מחלב הם מקורות לחלבון, ולסידן, לאשלגן ולוויטמין D.
בכל 100 גרם של גבינה למריחה יש כ-10-8 גרם חלבון, ובפרוסה אחת של גבינה צהובה יש כ-7 גרם,
אבקות חלבון: חלבון המגיע בצורה נוזלית למערכת העיכול יכול להיספג מהר יותר (במיוחד חלבון מי-גבינה) כי הוא עוקף את מנגנון ההשהיה הטבעי של מערכת העיכול – לכן גם עדיף שלא לצרוך יותר מ-30 גרם חלבון בצורה זו בפעם אחת.
כיום יש מבחר מאוד גדול של אבקות חלבון שונות בתרכובות שונות, לדוגמא:
- תשלובת חלבונים וואי + איזולאט מבודד
- חלבון איזולאט מבודד (בין היתר נועד לאנשים אלרגיים ללקטוז וגלוטן)
- חלבון טבעוני
ועוד..
השפע האדיר של אבקות החלבון השונות יכול לבלבל את המתאמן הממוצע ולכן לפני שאתם רוכשים מוצר של אבקת חלבון כדאי שתבדקו את תו איכות המוצר.
כדאי לבדוק שחומרי הגלם בשימוש הם לא סינתטיים, לא מכילים צבע מאכל או ממתיקים מלאכותים.
שימו לב, שימוש במוצרים באיכות נמוכה עלול להחטיא את המטרה ואף לגרום לנזק.
אנו ממליצים על תשלובת החלבון של חברת אולימפ, המיוצרת משילוב של חלבון מבודד ומרוכז – מה שגורם לספיגה של 95% מהחלבונים בגוף!
תוספי התזונה של אולימפ עומדים בתקנים מאוד מחמירים של ייצור, ולכן תוספי התזונה של אולימפ עומדים ברמה הגבוהה ביותר של תקני ייצור, GMO, FDA וגם בתקן המחמיר Codex Alimentaries של האו”ם.