שתי קערות, מעבד מזון ותבנית אפייה מרופדת הם כל שתצטרכו למתכון זה. עם כמה צעדים קלים שגם מתחילים יכולים בקלות לעקוב, וכל זה תוך פחות מ-20 דקות. (אחרי שמצננים אותם למשך שעה יש לכם חטיפים למשך שבוע לפחות.)
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: שעה אחת
- זמן כולל: שעה 20 דקות
- תשואה: 10 חטיפים
ערכים תְזוּנָתיים:
- מנות הכנה: 1
- קלוריות: 293
- סוכר: 13 גרם
- שומן: 10 גרם
- פחמימות: 38 גרם
- חלבון: 12 גרם
מרכיבים
קרום:
- 1 ½ כוס קמח שיבולת שועל ללא גלוטן
- 6 משמשים מיובשים
- ¼ כוס אבקת קקאו
- ¼ כוס סירופ אורז חום
שִׁכבָה:
- 200 גרם קמח שיבולת שועל ללא גלוטן
- ½ כוס שיבולת שועל מגולגלת ללא גלוטן
- ½ כוס אבקת חלבון שוקולד טבעוני [אנו משתמשים ב-אבקת חלבון טבעונית RAWFUSION]
- כפית מלח ים
- 1 ½ כף זרעי צ’יה
- 1 ½ כף זרעי המפ
- 50 גרם חמאת בוטנים או חמאת שקדים
- ביצת פשתן אחת [1 כפית פשתן טחון + 3 כפות מים, מעורבב יחד בקערה קטנה]
- ¼ כוס אגבה או דבש גולמי
- ½ כוס + 2 כפיות חלב קוקוס [מהקרטון, לא צנצנת/פחית]
לקישוט אפשר לפזר פצפוצי שוקולד טבעוניים, וזרעי המפ.
הוראות הכנה
- משלבים את המרכיבים לקרום במעבד המזון עד שנוצר בצק פירורי ועבה. מזלפים לקערה ומניחים בצד להמשך.
- בקערה גדולה, יש לשלב את המרכיבים יבשים לשכבה הבאה. מומלץ להשתמש במזלג כדי לערבב היטב.
- משלבים פשתן ומים בקערה קטנה, מערבבים, ומניחים בצד למספר דקות עד שהוא מתחיל להתגבש לצורת ג’ל.
- מוסיפים אגבה או דבש, חמאת בוטנים, חלב קוקוס וביצת פשתן לחומרים היבשים. מערבבים בעזרת המזלג ואז מוסיפים התערובת למעבד המזון.
- מערבבים עד שהתערובת חלקה – מוסיפים עוד חלב קוקוס אם יבש מדי. זה צריך להיות עבה ודביק בסוף.
- מרפדים תבנית אפייה 8×8. מניחים את הקרום על התבנית ולוחצים בצורה שווה ככל האפשר. זה עוזר להשתמש במערוך מיניאטורי (או בתחתית כוס שתייה!)
- מזלפים את השכבה הבאה מעל הקרום המוחלק ומורחים אותה. אל תפחדו ללכלך את הידיים – המתכון הזה אפילו דורש זאת!
- מכניסים את התבנית למקרר למשך שעה.
- אפשרי להכניס את השוקולד למזלף בזמן שהחטיפים מתקררים.
- ממיסים ⅓ כוס שוקולד צ’יפס טבעוני בסיר כפול.
- מזלפים קלות את השוקולד על פני המיקס ומפזרים זרעי המפ מעל.
- אפשר לאחסן במקרר עד שבועיים.